Räddningsskolan Rosersberg AB

Statens räddningsverk har sedan 1986 utbildat räddningsmän, brandmän (heltid och deltid) och brandbefäl åt landets räddningstjänster på fyra platser i Sverige, från Sandö i norr till Revinge i söder. Efter ett politiskt beslut ladas två av skolorna ned, Rosersberg och Skövde.

Verksamheten i Rosersberg startade i och med detta upp i privat regi och som fortsätter med brand och säkerhetsutbildningar riktat mot företag, kommun och myndigheter.

Vi som driver verksamheten idag har många års erfarenhet av denna typ av utbildningar.  Våra instruktörer är alla yrkesverksamma inom sina specialområden vilket vi ser är en viktig del i trovärdigheten mot kund.

Vi kan idag erbjuda utbildningar från en två timmars utbildning i handbrandsläckning eller första hjälpen till en skräddarsydd brandmannautbildning, både för de som skall arbeta som deltids- eller heltidsbrandmän. 

 

Vi som driver verksamheten vidare är:

 

Michael Drangel

Pedagog med 25 års erfarenhet från Räddningsverket, började sin karriär som lärare och arbetade de senaste åren som arbetsledare på utbildningsservice.

Mobil: 070-2118726
michael.drangel@rsrab.se

Niklas Lindwall

Brandmästare med 14 års erfarenhet från räddningstjänsten.
Fd utbildningschef på Räddningsverket Rosersberg.

Mobil: 070-6788712
niklas.lindwall@rsrab.se